24 Лютого 2021

Концепцію ЖК Polaris Home&Plaza розглянули на Red-meeting

19 лютого івент RED Community зібрав представників галузі й експертів у конференц-холі «ДЕПО». На черговому RED-meeting обговорювали тему «ЖК-інфраструктура: як створювати концепцію. Кейс реального ЖК».

У межах заходу концептолог і засновник SQM EXPERTS Женя Баглай презентувала кейс із детальним розглядом концепції для ЖК POLARIS Home&Plaza.

Новий проєкт ЖК передбачає зручний, комфортний і дуже естетичний прохід на рівень внутрішнього двору через торговельно-розважальний центр. Запропонована архітектурна концепція не просто вирішує питання зручного пішохідного доступу з вул. Кульженків до під’їздів житлових будинків, а ще й надає можливість вирішити багато побутових питань: це наче супермаркет і аптека у під’їзді — на шляху додому, і запашне капучино — дорогою на роботу. Фітнес, сімейний ресторан, дитячий розважальний центр знаходяться майже у дворі. При цьому всі входи до двору ЖК забезпечені сучасною системою контролю доступу і знаходяться під наглядом служби охорони.

«Завдання концептологів полягало в тому, щоб зробити проєкт максимально комфортним і зручним. Однак існуючі проєктні рішення передбачали проходи до під’ізду через багаторівневий паркінг. Рішення, м’яко кажучи, не естетичне, хоча, перш за все, нас хвилював фактор безпеки та зручності для мешканців. Бо навіть інноваційних технічних рішень охорони може бути недостатньо: якщо на вході до власного дому треба подолати паркінг, людина почувається некомфортно.

Паралельно з аналізом розташування, ми шукали відповіді на такі питання: що взагалі логічно побудувати в конкретній локації, в якому обсязі це можливо, наскільки наші гіпотези відповідають ситуації на ринку комерційної нерухомості?

«У процесі роботи над концепцією з’явилась ідея провести аналогію з холом великого і зручного готелю, де дорогою до свого номеру можна знайти всі необхідні товари та послуги. Ця задумка щодо готелю також знайшла відображення в стилістиці архітектурної споруди — так над головним входом в простір ТЦ і ЖК з’явився великий функціональний навіс»,— розповіла Женя Баглай.

Нагадаємо, що у 2019 році девелопери Perfect Group і Citex Development поновили роботи на об’єкті, який був заморожений протягом багатьох років.

«Дві девелоперські компанії наважились узяти в роботу проєкт зі справді складною репутацією і не просто успішно його добудовують, а створюють новий рівень комфорту для резидентів, новий рівень очікувань. Відповідно — підвищують планку для всього ринку», — підкреслила Женя.